'Hoogbegaafd Positief Bekeken'


Een positief boek over hoogbegaafdheid!

Iets wat ik móest schrijven. Mijn dochter en ik zijn beiden hoogbegaafd, maar herkenden onszelf niet altijd in de beschrijving; het is zo divers en ook weer voor iedereen uniek. Ook ligt de nadruk in de beschrijvingen vaak op de eventuele problemen, terwijl het ook zoveel moois te bieden heeft!

Mijn persoonlijke uitlaatklep is schrijven. Ik besloot een boek te schrijven voor onze dochter waarmee zij zelf kon uitzoeken wat hoogbegaafd zijn voor haar betekent. Dat gaf haar lucht en grip op datgeen wat bij haar hoort en waar zij zelf ook niet om had gevraagd. Het gaf mij als moeder ook de ruimte om eens objectief en analytisch naar het onderwerp te kijken.

Waarom meten we intelligentie eigenlijk? Wat zegt hoogbegaafdheid over jou (en wat vooral niet)? Zijn er vooroordelen en hoe ga je daar op een positieve manier mee om? Welke karaktereigenschappen heb je verder eigenlijk?

Dat boek heb ik aan verschillende hb specialisten, ouders, jongeren en docenten laten lezen en unaniem kwam daar de reactie op dat dit voor meer mensen een fijn boek is. Een nieuwe kijk en een middel waarmee jongeren én hun (groot) ouders voor zichzelf gaan bepalen en (h)erkennen wát hoogbegaafd zijn voor hen inhoudt. De onderwerpen zijn luchtig beschreven en zetten aan tot nadenken en eens samen praten over het onderwerp.

Recensies boek

Een greep uit de reacties:

In de media

Een greep uit de publicaties:

"Iedereen is uniek, dus ik ben niet anders"

Isa Teune